Újabb gendertörvényen dolgozik a Fidesz

POLITIKA
2023 február 23., 16:42
comments 32

Miután Orbán Viktor szombaton azt mondta: „itt kell lennie Európa legszigorúbb gyermekvédelmi rendszerének! A jogszabályok megvannak, a hiányzók pedig meglesznek”, Kocsis Máté a kihelyezett frakcióülés után megerősítette, hogy újabb javaslattal készülnek.

A Fidesz legutóbb 2021-ben foglalkozott ezzel a témával. Akkor, bár az eredeti pedofilellenes törvénycsomagot az ellenzék is támogatta, a Fudan-tüntetés után a Fidesz olyan módosítót nyújtott be hozzá, amivel - orosz mintára- összemosták a homoszexualitást és a transzneműséget a pedofil bűnelkövetőkkel. Ezek szerint az iskolai szexuális felvilágosítás nem irányulhat a nem megváltoztatása, valamint a homoszexualitás népszerűsítésére. Valamint megtiltották a 18 éven aluliak számára a homoszexualitás és a nemváltás „népszerűsítését” és megjelenítését. Tilos lett olyan reklámot elérhetővé tenni 18 éven aluliaknak, ami „a szexualitást öncélúan ábrázolja, illetve a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, valamint a homoszexualitást népszerűsíti, jeleníti meg”. Valamint szexuális felvilágosító foglalkozásokat az intézmény pedagógusain kívül csak olyan személyek, szervezetek tarthatnak, amik szerepelnek egy hivatalos, folyamatosan frissülő nyilvántartásban.

Durva vitákra számítanak

Kocsis Máté csütörtökön az újabb szigorításokról azt mondta, már dolgozik az újabb javaslatokon. Utalt arra az esetre, amikor egy pedagógiai asszisztens saját bevallása szerint egy 15 éves fiúval folytatott viszonyt: „Azt különösen nehezen viseljük mi, akik gyermeket nevelünk, hogy a jog számos eszköze felsorakoztatásra került a gyermekek védelme érdekében, és vannak olyan emberek, akik a saját, meglehetősen furcsa hóbortjuknak hódolva, ezeket ki akarják játszani. De a dolog az a gyerekekről szól.” Majd arról beszélt, hogy erőszakos genderpropaganda veszélyezteti a gyerekeket, prioritást kell élvezniük azoknak a jogoknak, amikkel a szülők meg tudják védeni a gyerekeiket. Szerinte olyan törvényi garanciákat kell adni a gyerekvédelemnek, „amelyek kiszűrik, kizárják ezeket a jelenségeket”.

Ugyanakkor nem szeretné, ha erre az egy ügyre csupaszítanák le a gyermekvédelmet. A következő gyermekvédelmi javaslat számos területet érinteni fog. Azon mindenesetre már elgondolkozott, hogy mire és milyen mértékben terjesszék ki a büntetőjog eszközeit. Külön felháborítónak nevezte, hogy B. Zsolt még a Tiktokon is beszámolt a 15 éves fiúval folytatott viszonyáról. „Azon is el kell gondolkodni, hogy ez a fajta propagálás megengedhető-e.” A frakcióvezető durva európai és hazai vitákra számít. Becslése szerint az őszi ülésszakban kerülhet a parlament elé a javaslat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.