Macskakajának álcázták a füvet a szegedi dílerek

drog
2023 február 27., 08:27
comments 4

A rendőrök február 22-én egy kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítható szegedi csapat tagjait fogták el, majd tartottak náluk kutatásokat. Összesen több mint 50 kilogramm kábítószer került elő a nyolc férfi lakásaiból. A hagyományosnak számított kábítószerek – mint a kannabisznövény, a kokain és az amfetamin – mellett, a nyomozók találtak különböző gyanta- és olajszerű anyagokat is, amik a kannabisz-feldolgozás egyéb végtermékei. Ezen kívül lefoglaltak még csomagolóanyagokat, porciózáshoz használatos mérlegeket és hőhegesztő eszközöket is. A helyszíni felvételek szerint a kábítószert macskatápnak vagy tortilla chipsnek próbálták álcázni.

photo_camera Fotó: police.hu
photo_camera Fotó: police.hu

Az akcióval a Készenléti Rendőrség szegedi egysége összesen több mint 41 ezer adag kábítószer piacra kerülését akadályozta meg, aminek feketepiaci értéke nagyjából 143 millió forint. A nyolc férfitől a rendőrök lefoglaltak 10 és fél millió forint készpénzt, nagy értékű karórákat, két autót, valamint több millió forint értékű kriptovalutát is.

A bűnbanda tagjait – akiknek legfiatalabb tagja 25, míg legidősebbje 48 éves, és mindegyikük szegedi lakos – jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelemmel gyanúsították meg, majd mindegyiküket bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat. A Készenléti Rendőrség most feltérképezi, honnan szerezték be a kábítószert, és kiknek adtak tovább. (police.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.