Hackerek csináltak légóriadót több orosz városban

külföld
2023 február 28., 10:57

Légvédelmi riadót sugároztak a rádió- és televíziócsatornák az Ukrajnával határos Belgorod és Voronyezs megyékben, az illegálisan annektált Krím-félszigeten, valamint Moszkva és Szentpétervár közelében, jelentette a Moscow Times. Az orosz hatóságok keddi tájékoztatása szerint mindez hackerek műve volt, akik feltörték a műsorszolgáltatók szervereit.

A lap beszámolója szerint nem ez az első ilyen eset, az orosz vészhelyzeti minisztérium tájékoztatása alapján a múlt héten Oroszország szerte megszólaltak a légószirénák, amiért szintén hackereket hibáztattak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.