A Nánási úton épülhet meg a Római parti gát

belföld
2023 március 01., 14:21
comments 2

Karácsony Gergely főpolgármester szerdán bejelentette: döntöttek a Római parti árvízvédelmi gát pontos helyéről. A szakemberek előzetesen több helyszínt is megvizsgáltak, végül két lehetséges nyomvonal maradt: a part menti vagy a Királyok útja–Nánási úti mobilgát.

A főváros azért döntött az utóbbi mellett, mert az nemcsak műszakilag biztonságosabb a part menti megoldásnál, hanem a rövidebb ideig tartó védekezést is lehetővé teszi, ugyanis távolabb van a Dunától. Emellett csak 160 fát kell kivágni a megépítéséhez, míg a parton 700-at kellett volna.

A főpolgármester elmondta, ennek a nyomvonalnak a megvalósítása 28 milliárd forintba kerül, így 25%-kal drágább a másik opciónál. Jelezte: fontosnak tartja, hogy ne csak a pénzügyi szempontok döntsenek egy ilyen beruházásnál.

(via Főpolgármesteri Hivatal)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.