Három évet kapott a szlovák nő, aki meggyalázta a Koránt

külföld
2023 március 01., 15:53
comments 16

Három év börtönre ítélte a besztercebányai bíróság Sheila Szmerkovát a Korán meggyalázása miatt, írja a parameter.sk.

A szlovák nő 2017-ben készített videóján látható volt, ahogy kitépett egy lapot a könyvből, kitörölte vele a fenekét, majd az egészet levizelte és felgyújtotta. Egyúttal a muszlimok elleni harcra szólított fel.

photo_camera Sheila Szmerkova Fotó: Youtube

Az ítélet nem jogerős, Szmerkova fellebbezett, mondván, nem követett el bűncselekményt, szerinte senkit sem bántott. A bíróságon elmondta, hogy gyerekkora óta szexuálisan zaklatták és emberkereskedelem áldozatává vált. Állítása szerint Finnországban menekülttáborba zárták, ahol muszlimok zaklatták.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.