Hétvégén nem, csak hétköznap lehet szülni a mosonmagyaróvári kórházban

Egészségügy
2023 március 01., 12:19

Nem zárják be, de hétvégeken megszűnik egy sor ellátás a mosonmagyaróvári Karolina Kórházban – írja a 24.hu a kórház honlapján megjelent tájékoztatás alapján.

photo_camera Fotó: Krizsán Csaba/MTI/MTVA

A közel százezer lakost ellátó kórház március elsején közzétett tájékoztatása szerint március elsejétől lépnek életbe az intézkedések. Dr. Rumi Márk orvosigazgató értesítése szerint:

  • „Hétfő reggel 8:00 órától péntek délután 16:00 óráig a Szülészeti és Nőgyógyászati Osztályra, valamint a Csecsemő és Gyermekosztályra érkezőket folyamatosan, nappali és ügyeleti munkarend szerint fogadjuk, ebben az időszakban a szülések biztosítottak.
  • Hétfőtől péntekig munkaidőben a sebészeti, baleseti sebészeti, nőgyógyászati műtétekre előjegyzett betegeinket, valamint a sürgősséggel érkezőket osztályos és egynapos sebészet keretében is ellátjuk.
  • A hét minden napján 0-24 órában biztosítjuk a sürgősségi (belgyógyászati, sebészeti, baleseti sebészeti) járóbeteg, a belgyógyászati aktív és krónikus fekvőbeteg osztályos, valamint a mozgásszervi rehabilitációs ellátást.
  • Minden egyéb szükséges szakmai hátteret a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház, mint vármegyei irányító kórház biztosítja.”
Kiemelt videóink