Külföldön született, magyarul nem beszélő műkorcsolyázókat küldtünk a junior vb-re

sport
2023 március 01., 20:43

Négy műkorcsolyázó képviseli Magyarországot a junior világbajnokságon, hárman Oroszországban születtek, a negyedik versenyző pedig Franciaországban. Egyikük sem beszél magyarul, egész évben külföldön edzenek, írja a 24.hu. Az edzők közt is egyetlen magyart találunk, Sebestyén Júliát.

A lap korábban arról is beszámolt, hogy a felnőtt Európa-bajnokságon magyar színekben induló hat versenyző közül csak egy született magyar, négy orosz, egy pedig ukrán állampolgár.

photo_camera A fideszes Kósa Lajos, a korcsolyaszövetség elnöke Fotó: Németh Dániel/444

A fideszes Kósa Lajos által vezetett Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) nem válaszolt az ezzel kapcsolatos kérdésekre, noha a versenyzőket magyar állami pénzből utaztatják ezekre a versenyekre. Egyelőre azt sem árulták el, pontosan mennyibe kerül ez az adófizetőknek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.