Lemondott a görög közlekedési miniszter a vasúti tragédia miatt

külföld
2023 március 01., 16:37
comments 2

Fél nappal a több tucatnyi halálos áldozattal járó görögországi vasúti tragédia után lemondott Kosztasz Karamanlisz infrastruktúráért és közlekedésért felelős miniszter.

Karamanlisz közleményében úgy fogalmazott, kötelessége a lemondás, miután ő felelt a számos problémával küzdő vasúti hálózatért. A politikus szerint a katasztrofális infrastruktúrát az előző kormánytól örökölték, az elmúlt három és fél évben mindent megtettek a fejlesztéséért, a tragédia azonban megmutatta, hogy ez nem volt elég.

Kosztasz Karamanlisz
photo_camera Kosztasz Karamanlisz Forrás: Kosztasz Karamanlisz / Facebook

A politikus azután jelentette be lemondását, hogy megtekintette a baleset helyszínét. Ahogyan fogalmazott: „a fájdalmat nem lehet szavakba önteni”.

Larissza közelében szerda hajnalban ütközött frontálisan egy személy- és egy tehervonat. Ez Görögország történetének legnagyobb vasúti tragédiája, a halálos áldozatok száma egyelőre 36, ám a szám valószínűleg tovább fog nőni.

(via Greek Reporter)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.