Őrizetbe vették az állomásfőnököt, de tagadja, hogy hibázott volna a görögországi vasúti tragédia előtt

külföld
2023 március 01., 13:35

Letartóztatták a görög Larissza város vasútállomás-főnökét. A férfit gondatlanságból elkövetett emberöléssel gyanúsítják. Az állomásfőnök tagadja, hogy hibázott volna, szerinte technikai hiba okozhatta a szerda hajnali brutális vasúti balesetet.

A mentőcsapatok kora reggel óta keresik a túlélőket a roncsok között, ám délutánra minimálisra csökkent annak esélye, hogy találnak még valakit. A halálos áldozatok száma 36-ra emelkedett, de tovább növekedhet, mert 72 embert ápolnak kórházban, közülük sokat súlyos sérülésekkel. A görög állam az összes áldozat temetési költségét ki fogja fizetni, ezt a bel- és a külügyminiszter közösen jelentette be.

A görög vasúti tragédia helyszíne
photo_camera A görög tragédia helyszíne Fotó: SAKIS MITROLIDIS/AFP

A görög kormány háromnapos nemzeti gyászt rendelt el, a zászlókat félárbocra eresztik az állami épületeken. Kiriakosz Micokisz görög miniszterelnök a baleset helyszínére látogatott, Katerina Szakellaropoulou elnök pedig megszakítva moldovai útját hazautazott.

Larissza közelében szerda hajnalban ütközött frontálisan egy személy- és egy tehervonat. Ez Görögország történetének legnagyobb vasúti tragédiája.

(via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.