Argentína több mint fele áram nélkül maradt

külföld
március 02., 06:41
comments 1

Tűz pusztított Argentína országos villamosenergia-hálózatában, a probléma több nagyvárost és Buenos Airest is érinti, írja a BBC. A tűz nyílt mezőkön keletkezett, majd az ország tengerparti övezeteiben található elektromos vezetékekre terjedt át. Ráadásul már egy atomerőművet is kikapcsolt.

photo_camera Sötétben várakoznak a Buenos Aires-iek a nem járó vonatokra a tűzvész okozta áramszünetben. Fotó: LUIS ROBAYO/AFP

Az áramszünet mellett Argentínában jelenleg hőségriadó van érvényben és az országot szárazság is sújtja. A forróság és az áramkimaradás miatt egyes régiókban megállt a mindennapi élet, tanítás szünetet rendeltek el és bezártak az üzletek is. Rengetegen maradtak légkondicionálás és hűtés nélkül, miközben a hőmérséklet az ország egyes részein tartósan 35 Celsius-fok felett van.

A legsúlyosabban a nagyvárosok érintettek, Buenos Airesben például még mindig 150 000 ember maradt áram nélkül.

Argentínában nem ritkák az áramszünetek. 2019-ben például egy nagyobb áramkimaradás miatt több tízmillió ember maradt sötétben az országban és a szomszédos Uruguayban. De 2020-ban is egy több százezer otthont érintő megatűz pusztított Buenos Airesben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.