Elítélték Alex Murdaugh sztárügyvédet felesége és fia meggyilkolása miatt

külföld
2023 március 03., 05:21

A hat hétig tartó tárgyalássorozat végén az esküdtszék három órányi tanácskozás után döntött úgy, hogy az 54 éves Alex Murdaugh bűnös felesége és fia meggyilkolásában.

Murdaugh vallomásában végül elismerte, hogy nem mondott igazat a nyomozás során a rendőrségnek arról, hogy hol volt a gyilkosságok idején, ezt viszont a gyógyszerfüggősége okozta mentális zavarral magyarázta. Egyben beismerte azt is, hogy 9 millió dollárt csalt ki ügyfeleitől és sikkasztott el a családi ügyvédi cégnél, a gyilkosságok elkövetését viszont tagadta.

Alex Murdaugh és családja.

Az ügyész szerint Alex Murdaugh a gyilkosságokkal próbálhatta elterelni a figyelmet a több millió dolláros csalásáról és anyagi problémáiról.

A hat hetes tárgyalássorozatot az Egyesült Államokban több tévécsatorna élőben közvetítette. Pénteken hoznak ítéletet, Murdaugh a két gyilkosság elkövetéséért kétszer harminc év börtönbüntetésre számíthat, feltételes szabadlábra helyezés esélye nélkül.

A kettős gyilkosság 2021. június 7-én a Murdaugh-család birtokán történt, a feleséget, Maggie Mardaugh-t és Alex Murdaugh egyik fiát, Paul Murdaugh-t lelőtték.

Az Alex Murdaugh körüli gyilkosságokról és arról, hogy a saját lelövésére is bérelt egy bérgyilkost, ebben a cikkben írtunk bővebben. (BBC/MTI)