Szurkolói nélkül kell játszania a Frankfurtnak Nápolyban, az olasz hatóságok nem engedik be őket a stadionba

sport
2023 március 07., 16:46

Kizárták az Eintracht Frankfurt szurkolóit a Napoli elleni március 15-ei Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágójáról. A német klub az UEFA szabályai alapján járó 2400 vendégjegyhez sem juthat hozzá.

Az olasz belügyminisztérium biztonsági okokkal indokolta döntését. A két csapat február 21-ei frankfurti találkozója során a németek több olasz szurkolót is megtámadtak, kilenc embert őrizetbe vettek akkor a hatóságok.

A döntés nemcsak a frankfurti szurkolókat sokkolta, hanem a klubvezetést is felháborította. Az Eintracht az európai futballban egyedülálló döntésről beszélt, mely a biztonságra hivatkozva befolyásolja és torzítja a versenyt. A klub szóvivője szerint az olasz állam ezzel vagy beismerte, hogy képtelen garantálni 2500 szurkoló biztonságát, vagy más érdekek játszhattak szerepet a döntésben.

A frankfurti szurkolók a Napoli elleni első mérkőzésen
photo_camera A frankfurti szurkolók a Napoli elleni első mérkőzésen Fotó: UWE ANSPACH/dpa Picture-Alliance via AFP

Az olasz hatóságokat ugyanakkor az a tény is befolyásolhatta, hogy a Frankfurt tavalyi marseille-i vendégszereplése során olyan súlyos zavargások törtek ki, hogy egy német szurkoló súlyosan meg is sérült.

A két szurkolótábornak ellenséges a viszonya egymással, ezért a Frankfurt is kockázatosnak minősítette a Napoli elleni meccset. A klub azt tanácsolta tapasztalatlan szurkolóinak, hogy ne utazzanak Nápolyba. Ezt a javaslatukat most minden szurkolójukra kiterjesztették. A klubvezetés szerint a charterjáratokat törölték.

A két csapat nyolcaddöntőjének első mérkőzését a Napoli nyerte idegenben 2-0-ra.

(via Tagesspiegel)