Ötlettelen az Adidas, hogy mit kezdjen a 450 milliárd forintnyi Yeezyvel, ami a Kanyeval való szakítás után maradt a cégen

cirkusz
2023 március 08., 20:53

Az Adidas nem tudja, mit kezdjen a raktáraiban 1,2 milliárd euró (454 milliárd 255 millió forint) értékben felhalmozódott, Kanye West, mármint Ye nevével fémjelzett Yeezy cipőkkel. Ezek azután maradtak a cégen, hogy tavaly szerződést bontottak a már egy ideje antiszemita kirohanásaival is botrányokat keltő rapperrel - írja a BBC.

Bjorn Gulden, az Adidas vezérigazgatója szerint a cég fontolgatja a cipők eladását, majd az ebből származó bevétel jótékony célra való felajánlását. Mindenesetre az elégetésüket már kizárta a lehetőségek közül.

A helyzetet bonyolítja, hogy elajándékozni is nehéz a Yeezyket, ugyanis az utóbbi időben kilőtt a viszonteladási értékük. Egy pár Yeezy 350 "Zebra" ára jelenleg 340-360 dollár (122-129 ezer forint) között mozog, pedig négy hónapja még 260 dollárba (93 ezer forint) került, írja a lap.

Kanyeval - aki egy ideje Yenek hívatja magát - 9 évnyi együttműködés után szakított 2022 októberében a sportruházati óriás, miután megelégelték zsidóellenes botrányait. Az Adidas szerint a búcsú csak a tavalyi év utolsó három hónapjában 600 millió euróba (227 milliárd 116 millió forint) került a cégnek.

Kanye, azaz Ye időről-időre nemzetközi felháborodást is kiváltó antiszemita kirohanásairól már többször is írtunk a 444-en. Tavaly decemberben valami végleg eltörhetett benne, amikor elment Alex Jones összeesküvések melegágyaként ismeretes Infowars műsorába, és az egész fejét takaró fekete maszkban arról magyarázott, hogy sok szempontból bírja Adolf Hitlert.

Kiemelt videóink