Ötlettelen az Adidas, hogy mit kezdjen a 450 milliárd forintnyi Yeezyvel, ami a Kanyeval való szakítás után maradt a cégen

cirkusz
2023 március 08., 20:53

Az Adidas nem tudja, mit kezdjen a raktáraiban 1,2 milliárd euró (454 milliárd 255 millió forint) értékben felhalmozódott, Kanye West, mármint Ye nevével fémjelzett Yeezy cipőkkel. Ezek azután maradtak a cégen, hogy tavaly szerződést bontottak a már egy ideje antiszemita kirohanásaival is botrányokat keltő rapperrel - írja a BBC.

Bjorn Gulden, az Adidas vezérigazgatója szerint a cég fontolgatja a cipők eladását, majd az ebből származó bevétel jótékony célra való felajánlását. Mindenesetre az elégetésüket már kizárta a lehetőségek közül.

A helyzetet bonyolítja, hogy elajándékozni is nehéz a Yeezyket, ugyanis az utóbbi időben kilőtt a viszonteladási értékük. Egy pár Yeezy 350 "Zebra" ára jelenleg 340-360 dollár (122-129 ezer forint) között mozog, pedig négy hónapja még 260 dollárba (93 ezer forint) került, írja a lap.

Kanyeval - aki egy ideje Yenek hívatja magát - 9 évnyi együttműködés után szakított 2022 októberében a sportruházati óriás, miután megelégelték zsidóellenes botrányait. Az Adidas szerint a búcsú csak a tavalyi év utolsó három hónapjában 600 millió euróba (227 milliárd 116 millió forint) került a cégnek.

Kanye, azaz Ye időről-időre nemzetközi felháborodást is kiváltó antiszemita kirohanásairól már többször is írtunk a 444-en. Tavaly decemberben valami végleg eltörhetett benne, amikor elment Alex Jones összeesküvések melegágyaként ismeretes Infowars műsorába, és az egész fejét takaró fekete maszkban arról magyarázott, hogy sok szempontból bírja Adolf Hitlert.