A szervezők visszautasították, idén sem tarthat beszédet Volodimir Zelenszkij az Oscar-díjátadón

háború
2023 március 09., 16:56

Nem tarthat beszédet az idei Oscar-díjátadó gálán az ukrán elnök – írja exkluzív információira hivatkozva a Variety. A lap szerint Mike Simpsonon, az ismert filmes ügynökön keresztül keresték meg az ukránok a gála szervezőit, hogy biztosítsanak adásidőt a politikus számára a kiemelkedő nézettségű eseményen, ők azonban, miként tavaly, úgy idén is elzárkóztak ettől.

A filmes világ több fontos rendezvényén felszólalhatott Volodimir Zelenszkij az Ukrajna elleni orosz agresszió kezdete óta, így műholdas kapcsolaton keresztül ott volt a berlini, a velencei és a cannes-i fesztiválon, valamint a Golden Globe-gálán is.

photo_camera Volodimir Zelenszkij a 2022-es cannes-i filmfesztiválon Fotó: VALERY HACHE/AFP

Ezzel együtt nem az oscarosok az elsők, akik visszautasítják a jelentkezését, az elnök a torontói filmfesztiválon sem kapta meg a lehetőséget a felszólalásra, továbbá a San Remó-i dalfesztivál rendezői is elzárkóztak ettől.

A Variety azt írja, Simpson azáltal került a közvetítői szerepkörbe, hogy ő képviseli Aaron Kaufmant, aki Ukrajna világhírű hívével, Sean Penn-nel közösen filmet készített Zelenszkijről. (Variety)