Törött sörösüveggel drogot követelt a vonaton, majd betört és késsel támadott

bűnügy
2023 március 09., 10:00

Egy férfi több utastól kábítószert követelt, majd miután nem kapott, dühében egy törött sörösüveggel megsebesített két utast a Budapest-Monor vonalon közlekedő vasárnap esti vonaton, írja a Police.hu. A 31 éves H. André azt ismételgette, hogy „[m]egöllek titeket!", majd ámokfutásba kezdett. Az elkövető az először megtámadott férfi tenyerén könnyebb, az ő segítségére siető második nyakán súlyos sérülést okozott.

A március 5-i Monor-Budapest vonalon történt támadásban használt törött sörösüveg.
photo_camera A március 5-i Monor-Budapest vonalon történt támadásban használt törött sörösüveg. Fotó: Police.hu - közkincs

Szintén aznap este, valamivel éjfél után egy monori férfi felhívta a segélyhívót. Bejelentette, hogy az otthonában megjelent egy általa csak névről ismert férfi, aki egy késsel pénzt követelt tőle, miközben azt ordítozta, hogy "Tedd ki a pénzt, vagy megöllek!". A megfenyegetett nem fogadott szót, dulakodni kezdtek, majd a támadó a késsel jobb combján könnyebb sérülést okozva megsebesítette. A hangoskodásra a sértett alvó barátnője felriadt, az elkövetőt kettejüknek sikerült feltartóztatni a rendőrség kiérkezéséig.

Ekkor a két történetszál összeért, a monori házban elfogott férfiről kiderült, hogy mindkét esetben ő volt az ordibáló támadó. A Monori Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya őrizetbe vette H. Andrét, aki kihallgatásán viszont egyik ügyben sem tett vallomást. Az elkövetőt azóta letartóztatták.

Kiemelt videóink