AZ NNK megszüntette a sürgősségi osztályt az ajkai Magyar Imre Kórházban

Egészségügy
2023 március 10., 06:27

Március 2-án a a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) azonnali hatállyal megszüntette a sürgősségi osztályt az ajkai Magyar Imre Kórházban. Az RTL Híradója szerint arra hivatkoztak, hogy a folyamatos betegellátás hiánya akár életveszélyes helyzetet is okozhat. A kórház sürgősségi osztályát egyébként 2018-ban újították fel.

photo_camera Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI Zrt. Fotószerkesztőség

Az RTL Híradónak a kórház főigazgatója azt mondta, a sürgősségi betegellátás működik, csak „átalakult”. Úgy fogalmazott, hogy „egy adminisztrációs intézkedés történt, miszerint a sürgősségi betegellátó osztály sürgősségi betegfogadó hellyé alakult át, és ez az átalakulás úgy látszik, hogy az emberekben azt az érzést keltette – ami téves –, hogy megszűnt az ajkai kórházban a sürgősségi betegellátás. Ez nem így van”.

A Híradónak Komáromi Zoltán DK-s politikus azt mondta, „ez nem adminisztrációs fejlesztés”. „Ilyen nincs, hogy egy városi kórházban megszüntetek egy osztályt, megszüntetem a finanszírozását, és utána azt mondom, hogy de egyébként a betegellátás az folyik. Nem mindegy, hogy milyen színvonalon. Az RTL szerint a DK aláírásgyűjtést kezdeményezett az ügyben, egy helyi csoport pedig tüntetést szervez a kórház elé.