A MÁV-nál dolgozik Gyurcsány és Bajnai volt beszédírója

belföld
2023 március 13., 14:09

A MÁV-Volán csoporthoz igazolt Gyurkovics Tamás kommunikációs szakember és író - értesült a Telex.hu. Gyurkovics legtöbbeknek onnan lehet ismert, hogy előbb Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kommunikációs tanácsadójaként és beszédírójaként dolgozott, majd Bajnai Gordon politikai visszatérésekor új pártja, az Együtt kommunikációs vezetője volt.

A portálnak a MÁV megerősítette, hogy Gyurkovics 2023. március 1-től dolgozik az állami vasúti vállalatnál, ahol elsősorban az MÁV-Volán integrációból következő kommunikációs stratégia végrehajtásával és a csoportszintű kommunikációs tevékenység támogatásával foglalkozik. Gyurkovics a Telexnek azt mondta, a MÁV kereste meg. A MÁV a Lázár János vezette Építési és Közlekedési Minisztérium felügyelete alá tartozik, és bár alkalmazásához formálisan nem volt szükség a tárca vezetésének jóváhagyásra, Gyurkovics úgy tudja, a minisztériumnál informálisan sem jelezték a MÁV-nak, hogy gond lenne a kinevezésével.

photo_camera Gyurkovics Tamás Fotó: colorlab /facebook

Gyurkovics 2006 és 2009 között dolgozott Gyurcsány miniszterelnöki kabinetjében, 2008-tól kommunikációs igazgatóként, 2009 és 2010 között aztán a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség kommunikációs vezetője volt. A 24.hu-nak 2017-ben adott interjújában azt mondta, a kormányváltás kényszere miatt szakított a politikai kommunikációval, de addigra már rég nem érezte magát komfortosan ebben a helyzetben. 2012 után aztán mégis visszatért egy rövid időre a politikai pályára Bajnai Gordonnal, mert hitt az ügyben, amit a volt miniszterelnök képviselt.

Az Együtt projektje viszont, ahogy fogalmazott, baráti tüzek miatt megbukott, utána pedig végképp otthagyta a politikát. Azóta három könyvet is írt, egy regényt Josef Mengeléről, az auschwitzi koncentrációs tábor orvosáról, egyet egy Mengele alatt dolgozó zsidó kápóról, egyet pedig Lugosi Béláról.