Önkormányzati pénzből vitte barátait a németországi Fradi-meccsre Bátonyterenye polgármestere

POLITIKA
2023 március 13., 19:45

Bátonyterenye fideszes polgármestere, Nagy-Majdon József szereti a focit, ezért azt gondolta, kiviszi barátait és családtagjait a Fradi Leverkusen elleni meccsére Németországba. Mindezt az önkormányzat költségén, egy közeli falu, Mátranovák kisbuszát kölcsönkérve az útra. Nagy-Majdon a városi kasszából fizette a buszbérlést, a tankolást és az osztrák autópályamatricát is.

A polgármester szerint ebben nincs semmi törvényellenes, és amúgy is senkinek semmi köze ahhoz, hogy kiket milyen pénzből hová visz. A Blikk kérdésére azt mondta, polgármesterként van egy kerete ilyen kiadásokra, amiből akár kisbuszt is bérelhet. "Vegyük úgy, hogy azok, akik velem együtt elutaztak a külföldi sportrendezvényre, ezt kapták jutalomként" - mondta, hozzátéve, hogy a város költségvetése rendezett, úgyhogy van keret ilyesmire.

photo_camera Ahogy a képen is látszik, Nagy-Majdon József (sárgában) nemcsak nézni, de játszani is szereti a focit. Fotó: Kis Krisztian

A bátonyterenyeiek - legalábbis, akikkel a Blikk beszélt - azért látták volna jobb helyét is a pénznek, mert annyiból, amennyiből a polgármester a barátait furikázta Németországba, a helyi hátrányos helyzetű gyerekek két kirándulásra is elmehettek volna. "A városban mindenki tudja, kik voltak az utasok, felháborító, hogy amíg az iskolában nem tudnak megfelelően fűteni, addig a város vezetője és sleppje Németországba utazik szórakozni, a mi pénzünkön!" - mondta a Blikknek az egyik lakos.

Húzásával egy másik falu, Mátranovák lakóit is sikerült felhúzni, az ő falubuszukat kérte ugyanis kölcsön az útra a helyi polgármestertől, amit szociális szolgáltatások ellátására kapott a falu az államtól.

Nagy-Majdon József onnan lehet ismerős a 444 olvasóinak, hogy még 2016-ban azzal fenyegette a helyi ellenzéki politikusokat, akik kritizálni merték azért, mert börtönhelyszínnek pályázta a várost, hogy mindenkinek az előéletéből be van tárazva és azokat megoszthatja egy ál-Facebook fiókokon. 2019 augusztus 20-án állami lovagkereszt kitüntetésben részesült.