Egy négyéves kislány szexuális bántalmazásával vádol két orosz katonát az ukrán ügyészség

háború
2023 március 14., 14:51

Az ukrán ügyészség azzal vádolt meg két orosz katonát, hogy tavaly a Kijevhez közeli Brovaiban szexuálisan bántalmaztak egy négyéves kislányt, majd csoportosan megerőszakolták az anyját, miközben fegyvert fogtak az apjára. A részeg katonák március 13-án törhettek be a családhoz. Az apát egy fémfazékkal verték, majd térdre kényszerítették, miközben feleségét csoportosan megerőszakolták. Az egyik katona azt mondta a négyéves kislánynak, mielőtt bántalmazták, hogy „nőt csinál belőle”.

A Reuters által ismertetett ügyészségi iratok szerint ez az eset is azokhoz a bűncselekményekhez tartozik, amiket tavaly tavasszal az orosz 15. Különleges Motorizált Lövészdandár katonái követtek el a környéken. Az iratok szerint a katonák mindketten mesterlövészek voltak, az egyikük 32, a másik 28 éves. Az előbbi meghalt, míg a fiatalabb, Jevgenyij Csernoknyizsnij visszatért Oroszországba. A Reuters megpróbálta online adatbázisok alapján megtalálni Csernoknyizsnijt. Valaki, aki a testvérének mondta magát, azt állította a hírügynökségnek, hogy a férfi meghalt.

Az ukrán ügyészség szerint a két orosz katona később átment egy másik házba, ahol megerőszakoltak egy 41 éves terhes nőt és egy 17 éves lányt. Egy harmadik házban, ahol több család is lakott, mindenkit a konyhába tereltek, majd ott megerőszakoltak egy 15 éves lányt és az anyját.

A dokumentumokat a túlélők és a szemtanúk vallomásai alapján állították össze. Ezek alapján előre kiválasztották a nőket és összehangolták a támadásokat. Az ügyészség a katonák feletteseinek felelősségét is vizsgálja.