Egyelőre Simicskó Istváné a Hogyan igazítsuk napi politikai propagandánkhoz a nemzeti ünnepet-díj

POLITIKA
2023 március 15., 08:42

Elindult a nap, ami nagy lehetőséget ad a politikusoknak, hogy március 15-ét megemlítve felmondhassák a napi politikai propagandát. Korán van még, így a Hogyan igazítsuk napi politikai propagandánkhoz a nemzeti ünnepet-díj egyelőre Simicskó Istvánt, a KDNP frakcióvezetőjét illeti, akinek a közleményéből az MTI háromnegyed 9-kor adott ki hírt.

Simicskó szerint az 1848-49. évi forradalom és szabadságharc hősei „a bátorságukat, a szabadság iránti olthatatlan vágyukat, a hazaszeretetüket és az önzetlen odaadásukat állították elénk sohasem fakuló példaként".

„Ezek azok az erények, amelyek az elmúlt több, mint ezer esztendőben sok nagyszerű elődünk küzdelme, példamutatása, teljesítménye és - ha a történelem úgy kívánta - áldozata által képesek voltak biztosítani fennmaradásunkat, helyünket a keresztény Európában, és megbecsülésünket a világ más nemzetei oldalán” - tette hozzá.

Simicskó úgy látja, hogy 1848 küzdelmében „az egyik oldalon az idegen érdekek, a másikon a magyar nép állt, amely nem akart mást, csak azt, hogy saját sorsáról maga dönthessen”.

Az hogy ma is létezik Magyarország, „ahol anyanyelvünkön beszélhetünk és szuverenitásunkat kiharcolva, Európa részeként élhetünk, példaadó elődeinknek az ajándéka számunkra” - fogalmazott.

„Kötelességünk, hogy a XXI. században is tovább vigyük a reformkor alkotóinak, a márciusi ifjaknak, a forradalom és a szabadságharc során hazájukért tenni kész magyarok szellemét, minden erőnkkel ellenálljunk azoknak, akik önrendelkezésünket akarják csorbítani, ne feledjük azokat a célokat és eszméket, amelyekért a szabadságharcosok vérüket adták” - írta.

A frakcióvezető felhívta a figyelmet arra: „ne feledjük, léteznek olyan idegen érdekek, akik pénzt és fáradságot nem kímélve azon dolgoznak, hogy egész országok életét irányíthassák, hogy hozzájuk hű embereket juttassanak kormányra”.

„Ők meg akarják mondani, hogy kikkel éljünk együtt. Rá akarnak szorítani bennünket, hogy lépjünk háborúba az ő érdekeik szerint. Március idusának szelleme azonban arra sarkall minket, hogy minderre nemet mondjunk! Mindenkori magyar érdek, hogy a saját sorsunkról mi magunk dönthessünk!" - emelte ki.

Ha lesz Simicskó Istvánénál erősebb teljesítmény - és jó eséllyel lesz - a Hogyan igazítsuk napi politikai propagandánkhoz a nemzeti ünnepet-díj vándordíjjá alakul. Jelezzük majd, hogy éppen ki érdemli meg, de lehet küldeni tippeket a megirom@444.hu-ra is.