Motivációja fenntartásával magyarázta Guardiola Haaland lecserélését

sport
2023 március 15., 12:21

Erling Haaland, a Manchester City labdarúgója öt gólt lőtt az RB Leipzig ellen kedd este a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján. A norvég sztár azonban nem volt teljesen elégedett, mert edzője, Pep Guardiola a 63. percben lecserélte.

Haaland a Manchester United elleni meccsen 2022. október 2-án
photo_camera Haaland a Manchester United elleni meccsen október 2-án. Fotó: LINDSEY PARNABY/AFP

„Mondtam neki, mikor elhagytam a pályát, hogy szerettem volna dupla mesterhármast szerezni. De mit lehet tenni?” – mondta Haaland, hozzátéve, hogy elfáradt a gólörömökben.

A Manchester City 7-0-ra győzte le a Willi Orbánnal és Szoboszlai Dominikkal felálló RB Leipziget, a 22 esztendős Haaland már az első félidőben triplázott, ezzel legfiatalabb játékosként érte el a 30. BL-gólját. A szünet után még két gólt szerzett.

photo_camera Pep Guardiola. Fotó: BURAK AKBULUT/Anadolu Agency via AFP

„Ha ezt a mérföldkövet, ezt a rekordot már 22 évesen elérte volna, unalmas lenne az élete. Így meglesz a célja, hogy a jövőben megtegye itt vagy bárhol. Ezért cseréltem le” – mondta Guardiola Haaland lecseréléséről, hozzátéve, hogy miután eldőlt a mérkőzés, minél több játékosnak szeretett volna lehetőséget adni.

Haaland mindössze a harmadik futballista lett a sorozat történetében, aki ötször volt eredményes egy mérkőzésen: korábban ez Luiz Adrianónak és Lionel Messinek sikerült, utóbbinál épp Guardiola volt a Barcelona vezetőedzője. (MTI)