Kitiltották 3 évre az Egyesült Királyság stadionjaiból a férfit, aki a közösségi médiában szidalmazta a színes bőrű focistát

külföld
2023 március 15., 11:52

Az Egyesült Királyság összes stadionjából kitiltották 3 évre a férfit, aki a közösségi médiában rasszista üzeneteket küldött Ivan Toney-nak, a Brentford FC labdarúgójának, írja az angol első osztályban szereplő klub a honlapján. A rendőrség októberben indított nyomozást, miután Toney az Instagram-oldalán megosztott egy képet a kapott üzenetről.

photo_camera Ivan Toney, a Brentford FC labdarúgója. Fotó: MI NEWS/NurPhoto via AFP

A 24 éves Antonio Neill bűnösnek vallotta magát, gyűlölet-bűncselekmény miatt 4 hónapos felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, valamint 3 évre kitiltották az ország összes stadionjából. A férfi nemzetközi barátságos mérkőzéseket, selejtezőket és tornákat sem látogathat.

Scott Cowie főfelügyelő, a northumbriai rendőrség gyűlölet-bűncselekményekért felelős vezetője elmondta, hogy „a megkülönböztetésnek abszolút nincs helye egyetlen társadalomban sem, akár a közösségeinkben, akár az interneten”.

A Brentford FC szilárdan hisz abban, hogy a rasszista gyalázkodásnak nincs helye a futballban, és továbbra is támogatjuk és alkalmazzuk a zéró tolerancia politikáját a kirekesztő viselkedés minden formájával szemben, írta a klub a honlapon. „Ebben a hatóságoknak is megvan a maga szerepe, és mi ismét felszólítjuk a közösségi média cégeket, hogy tegyék biztonságossá platformjaikat minden résztvevő számára, és távolítsanak el minden gyűlöletkeltő tartalmat”.