„Dobtak már ki állatokat, kutyusokat, cicákat, teknősöket... de hogy tigrist? Azt soha”

ÁLLAT
2023 március 17., 20:57

Görög állatorvosok minden erejükkel küzdenek, hogy megmentsék az athéni állatkert egyik szemetesében elhagyott fehér tigriskölyököt, írja a Reuters. A három hónapos fehér tigrisre – ami feltehetőleg illegális vadkereskedelem áldozata volt – február 28-án talált rá egy takarítónő. Az állatkert Facebook-oldalán azt írják, nem sok esély van a megmentésére.

photo_camera Fotó: Az állatkert Facebook oldaláról

„Számos esetben dobtak már ki állatot, ezek általában háziállatok voltak, kutyusok, cicák, teknősök... de hogy tigrist? Azt soha” – nyilatkozott Jean-Jacques Lesueur, az állatkert alapítója. A tigris le volt fogyva, és dehidratált volt, mikor rátaláltak. „Amikor először megláttam a kicsit, nem tudtam elhinni, hogy lehet egy állat ilyen állapotban – mondta az egyik helyi állatorvos. – Valószínűleg nem megfelelően étkeztették, nincs elég vitamin a szervezetében, ezért nagyon törékenyek a csontjai” – tette hozzá.

A kamerafelvételeken látható egy autó, amely előző este leparkol a szemetes mellett. A hatóságok próbálják azonosítani az elkövetőket a rendszámtábla alapján.

Görögországon keresztül gyakran csempésznek Nyugat-Európába vadállatokat.