Lefújták a németek a női tőr világkupaverseny megrendezését, miután visszaengedték az oroszokat és a fehéroroszokat a versenybe

sport
2023 március 17., 08:40

A Német Vívószövetség (DFeB) nem rendezi meg a május elejére tervezett tauberbischofsheimi női tőr világkupaversenyt, miután a nemzetközi szövetség (FIE) visszavonta az Oroszországból és a Fehéroroszországból érkező sportolókra vonatkozó tilalmat. A versenyt 5-7. között rendezték volna meg. A jövő évi párizsi olimpiára a vívás kvalifikációs folyamata áprilisban kezdődik. Az áprilisi poznani kupa után a naptárban május 5. és 7. között szereplő németországi verseny lett volna a második kvalifikációs versenye a női tőr szakágnak.

A múlt heti rendkívüli kongresszuson az országok több mint 60 százalék szavazta meg, hogy az oroszok és a fehéroroszok újra versenyezhessenek a FIE eseményein. „Egyértelműen jelezni szeretnénk, hogy más eredményt szerettünk volna, és a világszövetség részéről még mindig számos nyitott végrehajtási kérdést látunk, amik lehetetlenné teszik a verseny lebonyolítását” - mondta német szövetség (DFB) elnöke, Claudia Bokel. (Reuters)