Földrengés volt Ecuadorban, legalább 15 ember meghalt

külföld
2023 március 19., 12:46

Legalább 15-en meghaltak és több mint 400-an megsérültek az amerikai földtani intézet (USGS) mérése szerint 6,7-es erősségű földrengésben, mely Ecuador délnyugati partvidékét rázta meg helyi idő szerint szombaton - írta a BBC vasárnap. Ez volt a legerősebb földrengés Ecuadorban 2016 óta, akkor közel hétszáz ember halt meg és több ezren megsérültek.

Összeomlott épületek Machala városában, Ecuadorban
photo_camera Összedőlt épületek Machala városában, Ecuadorban Fotó: GLEEN SUAREZ/AFP

A földmozgás epicentruma Guayas tartományban volt, Ecuador második legnagyobb városától, a hárommillió lakosú Guayaquil várostól 80 kilométerre délre. A hivatalos adatok szerint El Oro tartományt sújtotta leginkább a katasztrófa, 12-en haltak meg. A hatóságok közlése alapján a földcsuszamlások számos utat elzártak, a lakóházak mellett oktatási és egészségügyi intézmények épületei is megsérültek, járművek rongálódtak meg. Cuencában egy ember meghalt, amikor autójára fal omlott, Jambelí szigetén hárman vesztették életüket, amikor egy biztonsági kamera tornya dőlt össze. Guillermo Lasso elnök arra kérte a lakosokat, hogy őrizzék meg a nyugalmukat, míg a hatóságok felbecsülik a károkat.

A földmozgás Peru északi részén is érezhető volt, a határmenti Tumbes tartományban meghalt egy 14 éves lány, amikor összedőlt a házuk. (Via MTI)

Kiemelt videóink