Ha hód úrnak nem tetszik, álljon tovább, üzente Arad polgármestere, miközben zúgtak a láncfűrészek

külföld
2023 március 20., 12:46

„Folytatjuk a takarítási munkálatokat a parton. Látom, hogy néhány álszakértő elkezdett arról beszélni, hogy hód úr és nem tudom, milyen más madarak élőhelyét pusztítják. Utasítást adtam, hogy folytassák a munkát, a Maros városi szakaszára nem érvényes semmilyen korlátozás, a natúrpark a Csála-erdőtől kezdődik, ahol hód úrnak elég helye és tere van a kibontakozásra. Az itteni élőhelyen az aradiaknak van prioritásuk ”

Ezzel a lendülettel védte Călin Bibarț aradi polgármester, hogy a Maros-part egy szakaszán kivágják a fákat. A Transtelex cikke szerint egy biológus néhány napja azt mondta: hiába nem természetvédelmi területről van szó, a folyónak ezen a részén három hódcsalád telepedett meg, és az is problémás, hogy fészekrakás idején zavarják meg a madárvilágot.

photo_camera Fotó: Facebook/Călin Bibarț

A polgármester kikérte magának a természetvédő érveket:

„És nem lettünk a bolondok országa, ha megbocsátják ezt a kifejezést, ahol manapság a városban csak a varjaknak vannak jogaik, csak a galamboknak vannak jogaik, látom, hogy most már a hódoknak, a kacsáknak és nem tudom még kiknek, és végül az emberek már a Maros partján sem tudnak sétálni, vagy szépen élni egy parkban, mert a varjak rájuk jönnek, meg mindenféle okos emberek a feltételezéseikkel.”„Még egyszer megismétlem: hód úr nem kell szenvedjen, ha nem tetszik neki, akkor álljon tovább, a natúrparkban, két-három kilométerrel feljebb senki sem zavarja. Itt azért takarítanak, hogy az aradiak sétálhassanak és élvezhessék a Maros folyó gyönyörű látványát” – mondta Bibarț, miközben a háttérben zúgtak a láncfűrészek.