Orbán Viktor öccse kiszállt Schobert Norbert cégéből

belföld
2023 március 21., 05:29

Egy évet sem töltött el a Norbi Update Lowcarb Zrt. igazgatóságában Orbán Áron, a miniszterelnök öccse, aki 2022 május végén került be Schobert Norbert cégébe. Mert ahogy a 24.hu írja, az Opten céginformáció adatai szerint 2023. január 16-án távozott az igazgatóságból

  • nemcsak Orbán Áron,
  • de Ómolnár Miklós is, aki 2019-től a kormánypárti médiabirodalomhoz tartozó Mediaworks bulvár divíziójának (Bors, Lokál, Ripost) igazgatója, majd 2020-tól a bulvár és magazin üzletágának igazgatója,
  • illetve Rubint Réka, Schobert felesége is.

A cég vezérigazgatója a változások óta Schobert Norbert, a céget egyben átnevezték Norbi Update Lowcarb Zrt.-ről Lowcarb Zrt.-re, és a székhelyét is átrakták a III. kerületből a XIV. kerületbe.

A névváltoztatást a 24.hu cikke szerint azzal indokolták, hogy ez lényegében a „brand átállítása családi társaságból a kifejezetten az alacsonyabb karbontartalmú élelmiszerekkel foglalkozó, nagyobb számú részvényes előtt nyitott tőkéstársaság irányába”.

Mert arról is döntöttek, hogy az 55,3 millió forintos alaptőkét csökkentik a visszavásárolt részvények bevonása után. A jegyzőkönyv szerint 414 013 részvényt vásároltak vissza, ezek bevonásával a tőke 51,163 millióra csökken. A tőkeleszállítás indoka veszteségrendezés.