Boldogság mesterkurzust indít Finnország

boldogság
2023 március 23., 07:29

Megosztaná titkát a világgal Finnország, amit egymást követő 6 évben is a világ legboldogabb országának választottak. Az északi ország ingyenes utazást ajánl fel 10 embernek, akik részt vesznek egy négynapos „boldogság mesterkurzuson”.

Helsinki
photo_camera Helsinki Fotó: RONI REKOMAA/AFP

Finnország először 2018-ban végzett a World Happiness Report élén. A Gallup évenkénti jelentése a lakosság szubjektív megítélésén alapul, és a pontosabb adatok érdekében mindig a megelőző három év eredményeit átlagolják. A felmérés figyelembe veszi az országok GDP-jét, a szociális támogatási rendszereket, a személyes szabadságot és a korrupció szintjét is. Magyarország, ahogy legutóbb, idén is az 51. helyen áll.

„Úgy gondoljuk, hogy a finn boldogság a természettel való szoros kapcsolatból és a földhözragadt életmódból fakad” – mondta a CBS Newsnak Heli Jimenez, a Business Finland nemzetközi marketingért felelős vezető igazgatója. „Ez nem valami misztikus állapot, hanem egy megtanulható és megosztható készség”.

A boldogság mesterkurzusra kiválasztott résztvevők négy területen fognak coachokkal dolgozni: természet és életmód, egészség és egyensúly, tervezés és mindennapok, valamint táplálkozás és jóllét. A tanfolyamot a Kuru Resortban tartják június 12-15. között. A Visit Finland 10 főnek minden költséget fedez. Az érdeklődők április 2-ig jelentkezhetnek itt.

A jelentkezőknek, akiknek legalább 18 évesnek kell lenniük, egy videót kell közzétenni az Instagramon vagy a TikTok-on, amiben megmutatják, hogy milyen dolgok miatt hiszik azt, hogy titokban finnek, olvasható a Visit Finland közleményében.