Kubatov Gábornak már a rendszerváltásról is a Népszabadság bezárása jut az eszébe

belföld
március 25., 11:45

33 éve, 1990 március 25-én tartották a kommunizmus évtizedei után az első teljesen szabad parlamenti választás első fordulóját. Az évfordulóról Kubatov Gábornak, a Fidesz pártigazgatójának és az FTC elnökének pedig az jutott eszébe, hogy milyen jó is, hogy már nincs Népszabadság.

„Azt gondolom, hogy több mint három évtized után most a valódi rendszerváltás részesei lehetünk, hiszen az MSZMP utódpártja, az MSZP 1,5%-on áll. Gyakorlatilag megszűnt létezni. A pártállam »szócsöve«, a Népszabadság már a múlté, Szabadság van és béke” - írta, bár utóbbi állítása mintha némileg szembe menne a kormány kommunikációjával, amely szerint éppenséggel nincs béke, bár szükség volna rá.

A Népszabadság és elődje, a Szabad Nép a kommunizmus évtizedeiben valóban az állampárt központi lapja volt, és az MSZP-nek pártalapítványán keresztül a rendszerváltás után is volt tulajdonrésze a lapban. Az újságot 2016 októberében számolták fel, miután a hatalomhoz nagyon közel álló tulajdonosa egyik napról a másikra beszüntette a megjelenését. (Via Media1)