Lemondták a vegán fesztiválon a kiskecske-ölelgetős eseményt az állatok kizsákmányolása miatt

ÁLLAT
2023 március 28., 10:01

Justin Steinmetz pennsylvaniai farmja azután lett ismert és népszerű, hogy elkezdtek egy utazó állatsimogatót üzemeltetni: vásárokra, szülinapi bulikra és nyugdíjas otthonokba vittek kiskecskéket, akikkel össze lehetett bújni. Most azonban Steinmetznek vissza kellett mondania egy kecskeölelgetös eseményt, miután Facebookon, emailekben és telefonon is rengeteg kritikát kapott az állatok kizsákmányolása miatt.

Egy kiskecskés ölelgetésért öt dollárt kellett fizetni, a szolgáltatás pedig rövid időn belül annyira népszerű lett, hogy a farmon már 65, hat hónaposnál fiatalabb kecskét tartottak, akiket folyamatosan rotáltak, hogy ne terheljék túl őket az ölelgetésekkel.

A Washington Post cikke szerint a múlt héten egy vegán fesztiválra mentek volna az ölelgethető kiskecskékkel, azonban a szervezők végül leszedték őket a programok közül, mert többen jelezték, hogy a kiskecskék ölelgetésével kizsákmányolják az állatokat. Steinmetz ezután futotta végig Facebook-oldalát, ahol elmondása szerint rengeteg hasonló jellegű üzenet és komment érkezett.

Bár a vegán fesztiválon most nem lehetett kecskéket ölelgetni, Steinmetz azt mondja, továbbra is tervezi, hogy a nyáron elvisz pár kecskét különböző rendezvényekre, mert a kisállatokkal „örömöt és boldogságot okoz”. (Washington Post)