Lemondott a fővárosi állatkert operatív igazgatója, miután híre ment, hogy gazdasági csalással vádolják

Múlt pénteken írt arról a Magyar Nemzet, hogy március 10-én gazdasági csalás és hamis magánokirat felhasználása miatt vádat emelt a Fővárosi Állat- és Növénykert operatív igazgatója, Szabó Roland ellen az Egri Járási Ügyészség.

A Főpolgármesteri Hivatal kedden közölte, hogy mivel Szabó nem cáfolta a vádemelésről szóló híreket, illetve nem kért helyreigazítást, Karácsony Gergely főpolgármester kezdeményezte, hogy a Fővárosi Közgyűlés Szabó Rolandot visszahívja, aki azonban időközben benyújtotta a lemondását.

photo_camera Szabó Roland Fotó: Kovács Attila/MTI/MTVA

Szabót a közpénztemető Biodómot megálmodó Persányi Miklós után, 2020-ban vette át főigazgatói feladatköröket az állatkertben. Azonban alighogy hivatalosan is kinevezték, máris visszavonta a pályázatát.

Akkor Szabóról a Privát kopó bűnügyi magazin azt írta, hogy fiktív számlákkal csalhatott ki pénzt korábbi munkaadójától. A Blikk cikke szerint Szabó korábban a Nagyrédei Szőlők Borforgalmazó Kft. ügyvezetője volt, a gyanú szerint itt „fogadott be olyan valótlan számlákat és intézkedett azok kifizetéséről, amelyek fiktív voltáról tudomása volt”. Szabó ellen a cég új ügyvezetője tett feljelentést, a rendőrség pedig nyomozni kezdett.