Hogyan változtathatja meg a popkultúrát egy begombázott melós, aki csak egy vicces - érted, vicces! - képet akart látni a pápáról

INTERNET
2023 március 29., 13:55
  • Mi ez az online hiszti a pufidzsekis pápa körül?
photo_camera Két kép a Sorozatból, Ami Megrengette a Világot.

Pablo Xavier, a 31 éves, Chicago közelében élő amerikai építőmunkás 2023. március 24-én pénteken este - vagyis mindössze öt nappal ezelőtt - hazament a melóból, majd örömében, hogy indul a hétvége, megevett egy kis varázsgombát. Nem a Világegyetem titkát akarta megfejteni az egyesek által tanítónak is nevezett pszichedelikus élőlény segítségével: saját bevallása szerint is csak viccesen akarta érezni magát egy munkával töltött, fárasztó hét után.

A gomba tényleg nem tanítóként, hanem inkább csintalan diákként viselkedett, amennyiben azt súgta az egyre vidámabb fiatal melósnak, hogy "csináljon valamit a pápával".

Mivel Pablo Xavier - akinek ez egyébként a két keresztneve - tavaly november óta rá van kattanva a Midjourney nevű, MI-alapú képgeneráló programra, azt csinálta a pápával, amivel manapság milliók szórakoznak a neten, ha van 15 elcseszni való percük. Vagyis arra kérte a programot, hogy vicces helyzetekben generáljon képeket egy híres emberről. Talán azért, mert Chicago környékén is cudar még az idő, néha havazik is, olyanokat kért a programtól, hogy

"a pápa Balenciaga vagy Moncler pufikabátban sétálgasson Rómában"Ha valaki nem lenne képben, ezek a ruhadarabok a NER-sikermellény világszintű megfelelői, vagyis jóval félmillió forint feletti árról induló, de akár egymillió fölé is benéző, hirtelen meggazdagodott suttyók vagy végtelenített bankkártyával rendelkező milliomoscsemeték által hordott pufikabátok.

Az eredmény, vagyis a mesterséges intelligencia által generált 4 kép nem csak a betépett építőmunkás saját értékelése szerint lett “tökéletes”. Ez talán a sorozat legjobban sikerült darabja:

Pablo Xavier a képeket először kiposztolta az AI Art Universe nevű FB-csoportba, majd a Redditre. Hogy oly sok, az egész internetet felzaklató elődjéhez hasonlóan őt is szabályosan sokkolja, mekkorát durrant a posztja.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.