Bemutató: az egyik legizgalmasabb magyar zenekarról szól a 444 új dokumentumfilmje

FILM
március 30., 09:22

Szász Zsófi a 444 újságírója a Platon Karataev zenekar egy évét kísérte végig, fesztivál backstage-ektől lemezfelvételeken át egészen hazáig. A nyílnak befelé ablakok portréfilm egy zenekarról, amelynek tagjai karrierjük felívelésének közepén egyszerre ugrottak bele a stílus- és nyelvváltásba, koncert után, a hajnali hazaúton pedig Pilinszky-sorokról értekeznek.

link Forrás

Hogyan lesz akusztikus indie-folk hangzásból magyar nyelvű pszichedelikus rock? Miért hagyja el egy együttes a nemzetközi népszerűség küszöbén a sokkal közérthetőbb angol szövegeket? A hétköznapjaikban is a föld fölött lebegnek-e azok a zenészek, akik belső merülésről, énen túli megélésekről énekelnek a színpadon? Hogyan egyeztethetőek össze a próbák, a hajnalig tartó koncertek és egész nyarakat lekötő turnék az apasággal?

Erről szól a 444 legújabb dokumentumfilmje, amit a Trafóban mutatunk be április 16-án. A vetítés után a zenekarral és a rendezővel Solti Hanna, a 444 újságírója beszélget, ezután tíz lépésre a helyszíntől, az Élesztőben közönségtalálkozóval és bulival zárjuk az estét.

Az esemény linkje itt található, jegyek a Trafó oldalán elérhetőek.