Puli segített a mentőknek megtalálni a beteget

belföld
2023 március 30., 10:39

Aranyos történetről számolt be az Országos Mentőszolgálat a Facebookon csütörtök délelőtt. „Tegnap délután egy idős férfi kérte a mentők gyors segítségét, mert rosszul érezte magát. Zavartan, nehezen érthetően beszélt és csupán az utca nevét tudta megmondani a mentésirányítónak, majd a vonal hirtelen megszakadt” – írják. Hiába próbálták visszahívni a férfit, már nem vette fel a telefont.

A mentősök hamar kiértek a beteg házához, a férfit azonban nem találták. Egyszer csak egy hangosan csaholó pulikutya jelent meg a mentőautó előtt, aki néhány másodpercig ugatott, majd elindult az egyik ház felé. A mentősök elkezdték követni a kutyát, miközben az többször is visszafordult és meggyőződött róla, hogy követik őt. A puli több száz méter múlva hirtelen megállt és nem engedte továbbhaladni a mentőautót.

„A mentősök nem hittek a szemüknek, amikor az autóból kiszállva megpillantották a magatehetetlen férfit a ház kertjében feküdve. Dorka kutyának hála bajtársaink azonnal megkezdhették az ellátását, majd stabil állapotban szállíthatták kórházba a beteget. Mielőbbi felépülést kívánunk, Dorkának és a mentésben résztvevőknek gratulálunk” – zárja az Országos Mentőszolgálat.