Ferenc pápát kiengedték a kórházból: Még élek!

külföld
2023 április 01., 09:50

Három nap után elhagyta a római Gemelli kórházat Ferenc pápa, írja a BBC. A fertőző hörgőgyulladással kezelt egyházfő azzal viccelődött a rá váró hívők előtt, hogy

még élek!

A Vatikán közlése szerint a húsvéti programok többségét kihagyja a pápa, a. húsvétvasárnapi misén viszont jelen lesz, és elmondta az ilyenkor szokásos Urbi et Orbi áldását a Szent Péter téren.

Ferenc pápa szerda óta volt kórházban, a Vatikán korábban azt állította, hogy előre tervezett vizsgálatokra vitték, később kiderült, hogy a pápánál légúti fertőzést állapítottak meg - nem covidos -, ami kórházi kezelést igényel.

A pápa az elmúlt hónapokban kerekesszéket használt térdproblémái miatt, és régóta szenved divertikulitiszben, egy olyan betegségben, ami miatt könnyen megfertőződhet vagy begyulladhat a vastagbél.

A húsvéti időszak miatt különösen sok eseményen kell részt vennie mostanában Ferenc pápának, aki a tervek szerint április végén Magyarországra is ellátogat.

A pápa korábban többször is elmondta már, hogy lemondana, ha egészségügyi okokból képtelenné válna feladatai ellátására. Erre az esetre kinevezése első évében például előre alá is írta saját lemondó nyilatkozatát