Ferenc pápát kiengedték a kórházból: Még élek!

külföld
2023 április 01., 11:50

Három nap után elhagyta a római Gemelli kórházat Ferenc pápa, írja a BBC. A fertőző hörgőgyulladással kezelt egyházfő azzal viccelődött a rá váró hívők előtt, hogy

még élek!

A Vatikán közlése szerint a húsvéti programok többségét kihagyja a pápa, a. húsvétvasárnapi misén viszont jelen lesz, és elmondta az ilyenkor szokásos Urbi et Orbi áldását a Szent Péter téren.

Ferenc pápa szerda óta volt kórházban, a Vatikán korábban azt állította, hogy előre tervezett vizsgálatokra vitték, később kiderült, hogy a pápánál légúti fertőzést állapítottak meg - nem covidos -, ami kórházi kezelést igényel.

A pápa az elmúlt hónapokban kerekesszéket használt térdproblémái miatt, és régóta szenved divertikulitiszben, egy olyan betegségben, ami miatt könnyen megfertőződhet vagy begyulladhat a vastagbél.

A húsvéti időszak miatt különösen sok eseményen kell részt vennie mostanában Ferenc pápának, aki a tervek szerint április végén Magyarországra is ellátogat.

A pápa korábban többször is elmondta már, hogy lemondana, ha egészségügyi okokból képtelenné válna feladatai ellátására. Erre az esetre kinevezése első évében például előre alá is írta saját lemondó nyilatkozatát

Kiemelt videóink