Az ugandai elnök felszólította az afrikai vezetőket, hogy együtt „mentsék meg” a világot a homoszexualitástól

külföld
2023 április 03., 18:24

Uganda elnöke, Yoweri Museveni büszkén jelentette be, hogy aláírja azt - a Bencsik András által ünnepelt - törvényt, ami alapján akár halálbüntetést is ki lehet szabni „súlyos homoszexualitásért”, valamint életfogytiglani börtönnel fenyeget azonos neműek közötti tevékenységek „népszerűsítéséért, finanszírozásáért és az arra való felhívásért”.

Yoweri Museveni ugandai elnök
photo_camera Yoweri Museveni ugandai elnök Fotó: MINASSE WONDIMU HAILU/Anadolu Agency via AFP

Museveni vasárnap már arról beszélt, hogy a homoszexualitás nagy fenyegetést és veszélyt jelent az emberi faj szaporodására, és a többi afrikai vezető is arra szólította fel, utasítsák el a homoszexualitás népszerűsítését. „Afrikának kell élen kell járnia abban, hogy megmentse a világot ettől a degenerációtól és dekadenciától, ami tényleg nagyon veszélyes az emberiségre nézve. Ha az ellenkező neműek [sic] nem értékelik egymást, akkor hogyan fog szaporodni az emberi fajt?

Ugandában az azonos neműek közötti kapcsolat már eddig is illegális volt. Az ugandai parlament - két képviselő kivételével - március 21-én fogadta el a törvényjavaslatot, ami tovább szigorítana ezen a helyzeten. (Guardian)