Elvágta egy ismerőse torkát a törzsvendég, aki azt mondta, hogy nem is úgy kell elkészíteni a tökéletes rétest

bűnözés
2023 április 03., 10:09

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat egy férfival szemben, aki az italmérőben a rétes receptjén veszett össze ismerősével – írja közleményében a főügyészség.

A 63 éves tettes még tavaly nyáron egy olyan kocsmában italozott Győrben, amelynek törzsvendége volt, itt veszett össze ismerősével a rétes tökéletes elkészítésének receptjén.

A férfi a vitát követően felment közeli lakásába egy 11 cm pengehosszúságú konyhakésért, majd visszatérve vágást ejtett a sértett nyakán. Ezután leült a borozó egyik székére, és végignézte az ezt követő eseménysort.

photo_camera A 11 cm pengehosszúságú konyhakés Fotó: ugyeszseg.hu

A sértett nyakán ejtett 15-20 cm hosszúságú metszés elérte a légcsövet, megnyitotta a nyaki vénát. A sértettet a helyszínen az egyik vendég látta el, majd a súlyos vérveszteség miatti sokkos állapotban történő kórházba szállítását követően életmentő műtétet hajtottak végre rajta. Az idejében érkező orvosi segítség nélkül a sértett a helyszínen életét vesztette volna.

Az elkövető a cselekményt súlyos fokú ittas állapotban követte el.

A letartóztatásban lévő vádlottal szemben az ügyészség előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot. A büntetési tétel – írja a megyei főügyészség – életfogytig terjedő szabadságvesztés kiszabását is lehetővé teszi.