Pert vesztett a Médiatanács ellen a Klubrádió a 92.9-es frekvenciára kiírt pályázat ügyében

Média
2023 április 04., 12:02
Stúdiókép a Klubrádióból, 2021 február 9.
photo_camera Stúdiókép a Klubrádióból, 2021 február 9. Fotó: ATTILA KISBENEDEK/AFP

Bíróságon támadta meg a Klubrádió az NMHH médiatanácsának 92.9-es frekvenciára kiírt pályázatáról szóló határozatát. Ez az a határozat, ami döntött arról, hogy a Klubrádió helyett a Spirit FM sugározhat adást a frekvencián. A bíróság nem a Klubrádiónak adott igazat - erről a csatorna honlapja számolt be kedden.

A Klubrádió azzal érvelt, hogy a pályázati döntés jogsértő volt, mert a Médiatörvény előírja, hogy a pályázati felhívásban fel kell tüntetni azokat a szempontokat, ami alapján Médiatanács döntést hoz. Az ismétlések számára utalnak, aminek döntő jelentősége volt a pályázat odaítélésében.

A pályázaton győztes Spirit FM a valóságban sokkal több ismétlést sugároz a Klubrádió szerint, mivel a pályázatában az ATV korábbi műsorait eredeti műsorként tünteti fel, jóllehet azok nyilvánvalóan ismétlések.

Arató András rádiója azt is felhozta érvként, hogy a Spiritet eleve ki kellett volna zárni a pályázatból, mert a pályáztatással egyidejűleg jogsértő módon sugárzott a 92.9-es frekvencián.

A bíróság elutasította a keresetet, de a rádió még fellebbezhet a döntés ellen.

Hogy a hatóság hogyan csűrte és csavarta a jogszabályokat addig, amíg a Klubrádió elveszítette a hosszú éveken át használt frekvenciáját, tavaly részletesen, TLDR keretében írtunk.