119. percben lőtt óriási öngóllal esett ki a Felcsút a Magyar Kupából

foci
2023 április 05., 04:29

13 év után bejutott a Magyar Kupa döntőjébe a Zalaegerszeg, miután a hosszabbítás utolsó percében lőtt öngóllal kiejtette a Puskás Akadémiát.

Karlo Bartolec, a felcsúti csapat játékosa (j) öngólt lő, mellette a zalaegerszegi Eros Grezda a labdarúgó MOL Magyar Kupa elődöntõjében játszott ZTE FC–Puskás Akadémia mérkőzésen a zalaegerszegi ZTE Arénában 2023. április 4-én.
photo_camera Fotó: Katona Tibor/MTI/MTVA

Már-már úgy tűnt, hogy tizenegyesek döntenek a továbbjutásról, ám a 119. percben egy baloldali beadás után egy fűcsomón felpattanó labda a menteni próbáló Karlo Bartolec sípcsontjáról a saját kapujába pattant.

„Rúgtunk egy gólt, de sajnos nem az ellenfél kapujába, hanem a sajátunkba” – értékelt a Puskás Akadémia edzője, Hornyák Zsolt a mérkőzés után. „Már-már készültünk a tizenegyesekre, aztán sajnos rúgtunk egy öngólt. Nehéz meccseken jutottunk el idáig, aztán a könnyebb ellenfél nagyot küzdve megállított minket. Azt gondolom, Bartolec nem akart öngólt rúgni, de sajnos ilyen a foci” – mondta Hornyák.

A Magyar Kupa másik másik elődöntőjén a másodosztályú Budafok az NB I-ből nagy valószínűséggel kieső Vasassal játszik szerda este. (M4 Sport, Nemzeti Sport)