Egy dél-afrikai pilóta repülés közben vette észre, hogy kígyó sziszeg a széke alatt, ezért kényszerleszállást hajtott végre

ÁLLAT
2023 április 05., 16:44

3350 méteres magasságban vette észre a Bloemfontein és Pretoria között repülő magánjáraton Rudolph Erasmus dél-afrikai pilóta, hogy egy kobra tekereg az ülése alatt.

Erasmus a BBC-nek nyilatkozva azt mondta, az út során érzékelt valamilyen kúszó hideget, de eleinte azt hitte, hogy csak rosszul zárta vissza a vizes üvegét, és leöntötte magát. "Majd amikor elfordultam balra és lenéztem, megláttam a kobrát, ahogy visszahúzza fejét az ülés alá" - fogalmazott.

Sötétbarna fokföldi kobra.
photo_camera Sötétbarna fokföldi kobra. Fotó: Jon Richfield/Wikipedia

A gépen rajta és a kígyón kívül négyen utaztak. A fokföldi kobra marása mindössze 30 perc alatt képes végezni az emberrel, ezért nem akart pánikot kelteni, és higgadtan végiggondolta a helyzetet, mielőtt az utasokat értesítette a nem várt utazótársról, mesélte Erasmus. A pilóta végül Welkom városában kényszerleszállást hajtott végre.

Erasmusra azóta Poppy Khosa, a Dél-Afrikai Köztársaság polgári repülésért felelős biztosa hősként hivatkozott a helyi médiában, amiért nyugodt tudott maradni, és megmentette a fedélzeten lévők életét.