Infostart: két napja várják Tenerifén a Wizz Air gépet

gazdaság
2023 április 05., 16:27

Két napja várják a Budapestre tartó gépet a Wizz Air utasai Tenerifén, de csak SMS-t kaptak arról, hogy törölték a járatukat, írja az infostart.hu. A légitársaság korábbi közleménye szerint

  • kedden a Budapestről Madeirára tartó járat a funchali repülőtérnél fújó erős szél miatt nem tudott leszállni, az utasokat Tenerifére vitték, ahol szállást és ételt biztosítottak számukra. Azt ígérték, hogy az utasokat szerda reggel reptetik át Funchalra.
  • Az eredetileg keddre tervezett Funchal–Budapest járat így szerdára csúszik.

Az Inforádió szerint ezt a gépet hiába várták szerdán az utasok, nem érkezett meg, mindössze egy értesítést kaptak arról, hogy járatukat törölte a társaság. Úgy tudni, hogy A Wizz Air gépe Teneriféről nem Funchalra, hanem közvetlenül Budapestre indult.

Update: legkorábban a szombati menetrendszerinti járattal térhetnek haza a Wizz Air Madeirán rekedt magyarországi utasai, akik kedden indultak volna vissza Budapestre, jelezte a légitársaság szerdán kora este. A cég tájékoztatása szerint a szél erősödött szerdán, ezért az utasokért küldött járatot Budapestre irányították, hogy tartani tudják a menetrendet. A Madeirán maradt utasokat emailben arról tájékoztatták, hogy ingyenesen átfoglalják jegyüket egy másik járatra, kérhetik a vételár visszatérítését. A Wizz Air szerint rajtuk kívül álló okok, a rossz időjárási viszonyok miatt hiúsult meg az utazás , de ésszerű határokon belül megtérítik a járatkimaradások miatt az utasok szállásköltségeit.