Egy kínai férfi halálra rémítette a szomszédja 1100 csirkéjét

bűnügy
2023 április 09., 05:54

„Öld meg a csirkét, hogy megijeszd a majmot” – tartja a régi kínai mondás, ami kb. azt jelenti, hogy egy nagy rivális megfélemlítésének legjobb módja egy kisebb rivális elpusztítása. Úgy tűnik, ezt Kínában egy férfi majdhogynem szó szerint vette.

Egy furcsa bírósági ügyről tudósított a kínai állami média: a héten börtönbüntetésre ítéltek egy férfit, akit a bíróság bűnösnek talált a szomszéd 1100 csirkéjének halálra ijesztésében.

A két szomszéd viszonya állítólag akkor mérgesedett el végleg, amikor a szomszéd 2022 áprilisában engedély nélkül kivágta a férfi fáit.

A közép-kínai Hunan tartomány Hengjang megyei bírósága arról értesült, hogy a férfi válaszul az éjszaka folyamán többször is besurrant a szomszéd csirkefarmjára. Nem világos, mi volt a szándéka, de az elemlámpájától a csirkék pánikba estek, és ahogy a madarak félelmükben a sarokba zsúfolódtak, ötszázan elpusztultak a tülekedésben.

A behatolót a rendőrök elfogták, és 3000 jüan (kb. 150 ezer forint) kártérítésre kötelezték.

De a férfi nem állt meg itt: másodszor is visszatért a szomszéd birtokára, és ezúttal 640 csirkét ölt meg hasonló módszerrel. Kedden a hengjangi bíróság kimondta, hogy direkt okozott anyagi kárt.

A kínai hatóságok azt mondták, hogy az 1100 elhullott csirke becsült értéke kb. 13 840 jüan (700 ezer forint).

A bíróság a férfit 6 hónap börtönbüntetésre kötelezte, egy év próbaidővel. Az ítéletnél figyelembe vették, hogy a férfi megbánást tanúsított. (CNN)