Magyar kosarast draftoltak a női NBA-ben

sport
2023 április 11., 06:36

Az észak-amerikai profi női kosárlabda-bajnokságban (WNBA) szereplő Minnesota Lynx draftolta a pécsi születésű, 23 éves Juhász Dorkát. A magyar játékost a második kör negyedik helyén választották ki, írja előző csapata, a Uconn Huskies blogja.

link Forrás

Juhász a Connecticuti Egyetem csapatával az előző szezonban megnyerte a Big East konferenciadöntőt, így bejutottak a 64 csapatos rájátszásba. Végül a nyolcaddöntőben állította meg őket az Ohio State. Juhász Dorka átlagosan 14,2 pontot, 9,9 lepattanót, 3,2 asszisztot, 1,5 labdaszerzést és 1,4 blokkot ért el meccsenként. 2023-ban beválasztották All-Big East konferencia Tournament csapatába.

„Az a célom, hogy nyaranta a WNBA-ben, az idény többi részében pedig Európában kosarazzak. Új élet kezdődik hamarosan, amit nagyon várok, amúgy bárhol tudok játszani, nyitott vagyok mindenre, és sokat segíthetnek a légiós életben az eddigi tapasztalataim” – nyilatkozta a draft előtt az M1-nek a 191 centis Juhász Dorka, aki a 125-szörös válogatott és Eb-bronzérmes Balázs Hajnalka lánya.

Juhász a 46. kosaras, akit a UConnból draftoltak a WNBA-be. (via MTI)