Gurmai Zita megjegyezte Orbánnak, hogy egyre jobban hasonlít a testalkatuk

POLITIKA
2023 április 11., 14:49

Tisztelt miniszterelnök úr! Kettőnkben nagyon kevés közös pont van, azonban az egyre nyilvánvalóbb testalkati hasonlóságon túl van egy dolog, amiben biztosan azonosak vagyunk: mindketten szülők vagyunk, és mint szülőknek a magánéletben semmi sem fontosabb, mint gyermekeink, unokáink jelene és jövője” - kezdte a parlamenti felszólalását az MSZP-s Gurmai Zita, aki arra kérdezett rá a miniszterelnöknél, hogy miért nevezik háborúpártinak az ellenzéket, amivel szerinte elpusztítandó ellenséget kreál belőlük a propaganda.

Gurmai Zita
photo_camera Gurmai Zita Fotó: Németh Dániel/444

Válaszában Orbán Viktor azt mondta, nem gyűlöletkeltő háborúpártinak nevezni az ellenzéket, mert szerinte tényleg háborúpártiak. A miniszterelnök szerint az az ellenzék álláspontja, hogy addig kell folytatni a háborút, amíg valaki nem győz. Abban bíznak, hogy a háború intenzívebbé válásával valaki győzni fog, de Orbán szerint ebben a háborúban egyik fél sem győzhet, csak a véráldozat nő. Ezért továbbra is háborúpártinak minősíti az ellenzék álláspontját.

Gurmai szerint egy állítás nem válik igazzá még attól, hogy sokszor elmondják. Szerinte ezt a valótlanságot csak a propaganda találta ki. Emlékeztetett arra, hogy az MSZP korábban beterjesztette az ENSZ határozatát, amit a kormány korábban megszavazott, a parlamentben a Fidesz a parlamentben elutasította.

Viszonválaszában Orbán azt mondta, békepárti az, aki nem szállít fegyvert és azonnali tűzszünetet akar, ami után megkezdődhetnek a béketárgyalások, mert ez a magyar nemzeti érdek.