Hosszú évek hallgatása után Rogán Antal első parlamenti megszólalásában azt magyarázta, hogy nem ismeri Schadl Györgyöt

POLITIKA
2023 április 11., 15:36

Nagyon hosszú idő után kedden újra lehetett hallani Rogán Antal hangját a parlamentben. A propagandaminisztert Jámbor András kérdezte:

Miniszter úr, ha szólíthatom így, Tóni. A végrehajtói maffia kapcsán a különböző nyomozati iratokban az ön beceneve elég sokszor fordul elő. Például akkor, amikor Schadl György és az ő gazdája arról beszélgetnek, hogy a jó barátjuk, a Tóni, mennyire szenved miniszterként, amikor támadják őt. Sajnos nem ismerek más Tóni nevű embert a kormányban.”

Jámbor András
photo_camera Jámbor András Fotó: Németh Dániel/444

Ezért Jámbor szerint ezekben a beszélgetésekben Rogánról lehetett szó. Emlékeztetett, hogy egy másik beszélgetésben Tóniról, Barbaráról és Ádámról volt szó. Rogán feleségét épp Barbarának hívják, a kabinetfőnökét pedig Nagy Ádámnak. Jámbor azt kérte a minisztertől, hogy tisztázza, milyen kapcsolatban állt Schadl Györggyel, valamint mi a kapcsolat a fideszes képviselők és a végrehajtói maffia között. Valamint azt kérte, államosítsák a végrehajtás rendszerét, kártalanítsák az elmúlt 30 év áldozatait és hozzanak új végrehajtási törvényt.

Rogán Antal azt mondta, nem ismeri Schadl Györgyöt, és valószínűleg a jövőben sem fogja.

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

Majd a miniszter arról kezdett beszélni, hogy a baloldal szerint az igazságszolgáltatásnak nekik tetsző újságcikkek alapján kellene vádat emelnie és napokon belül ítéletet hoznia, mint az 50-s években. „Tudom, hogy önök szeretnének ehhez visszatérni, de ma Magyarországon jogállam van, és a jogállam keretében az igazságszolgáltatás úgy működik, hogy minden egyes állítást, minden felvetést megvizsgálnak az erre feljogosított szervek. Ez jelen esetben az ügyészség.” Rogán arra hivatkozott, hogy ahol nem merült fel bűncselekmény gyanúja, ott nem indítottak büntetőeljárást.

Jámbor szerint az igazságszolgáltatás valóban nem működik megfelelően, hiszen sokszor látni, hogy embereket mindenféle jogalap nélkül raknak ki a lakásukból. Emlékeztette Rogánt, hogy egy szót sem szólt a végrehajtók által kisemmizettek kártalanításáról.

Viszonválaszában Rogán azt mondta, Magyarországon a jogszabályokat mindenkinek be kell tartani, amit az erre jogosult hatóságok ellenőriznek. Szerinte a Schadl-ügyben ez a vizsgálat már lezárult.

A nyomozati iratokból kiderült, hogy a Végrehajtói Kar korrupcióval vádolt elnöke, Schadl György egyetemi vizsgákat intézett Rogán kabinetfőnökének, Nagy Ádámnak, akiről aztán az is kiderült, hogy a nevére került a Végrehajtói Kar több százmilliós budapesti irodaháza.

Rogán Antal az akkori feleségével, Rogán-Gaál Cecíliával és Nagy Ádámmal a Gundel étterem előtt 2014 májusában.
photo_camera Balról jobbra: Rogán Antal az akkori feleségével, Rogán-Gaál Cecíliával és Nagy Ádámmal a Gundel étterem előtt 2014 májusában. Fotó: 444

Nagy Ádám a kabinetfőnöki munkája mellett Rogán legkisebb fiának keresztapja, az Antenna Hungária és a Vodafone igazgatósági tagja. És családilag néha ingatlanügyekben is besegít: Rogán Antal a válása után az ő apjától bérelt lakás a Csalán úton, és szintén a kabinetfőnök apja vette meg 143 millió forintért Gaál Cecília balatoni nyaralóját is.