18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Zelenszkij a lefejezős videókról: Ezek a videók azt mutatják, milyen valójában Oroszország

külföld
2023 április 12., 10:11

Két videóra reagálva kéri ismét a nemzetközi vezetők segítségét legfrissebb bejegyzésében Volodimir Zelenszkij ukrán elnök. A videókon, amik a napokban kezdtek terjedni a közösségi oldalakon, lefejezett ukrán katonák és egy lefejezés is látható. A videók hitelességét eddig még nem erősítették meg nyugati újságok vagy hatóságok, de az ukrán kormány hitelesnek tekinti azokat.

Az egyik videón két lefejezett holttest látható egy szétlőtt katonai jármű mellett, egy hang pedig azt mondja: "Megölték őket. Valaki idejött hozzájuk és levágta a fejüket". A másik videón pedig állítólag az látható, hogy orosz katonák egy késsel levágják egy ukrán katona fejét. A környezetből ítélve a felvétel még tavaly nyáron készülhetett.

Senki a világon nem hunyhat szemet afölött, milyen könnyen gyilkolnak ezek a szörnyek. Ez a videó. Az ukrán fogoly kivégzése. Ez a videó azt mutatja, milyen Oroszország, milyen emberek ők. - mondja videójában az ukrán elnök. "Ez nem egy baleset, nem egy epizód. Történt már ilyen korábban, Bucsában is. Ezerszer megtörtént már. Erre mindenkinek, minden vezetőnek reagálnia kell", teszi hozzá Zelenszkij.

Az elnök arról is beszél, hogy semmit sem fognak elfelejteni, megbocsátani a gyilkosoknak, mindenkinek jogi felelősséget kell majd vállalni a tetteiért. De ha a világ vezetői nem reagálnak, akkor senki sem fogja ezt megérteni. "A legfőbb cél a győzelem. Le kell győzni a megszállókat és el kell ítélni a gyilkosokat" - mondja az ukrán elnök. (Guardian)