Az amerikai légierő tagja lehetett a Pentagon-iratok szivárogtatója

külföld
2023 április 13., 17:03

Frissítés 20:33 - A Pentagon sajtótájékoztatóján Patrick Ryder szóvivő nem volt hajlandó válaszolni a kiszivárogtatási üggyel kapcsolatos konkrét kérdésekre a folyamatban lévő vizsgálatra hivatkozva. Hozzátette, hogy szándékosan elkövetett bűncselekményről van szó. Egy tisztviselő megerősítette Teixeira letartóztatását.

Egy amerikai légierőnél szolgáló férfi hozhatta nyilvánosságra a közelmúltban a Pentagon hírszerzési és műveleti tájékoztatóit és érzékeny iratait: az amerikai titkosszolgálat egyik legnagyobb szivárogtatási botrányáról, amelyben az ukrajnai háborúról, az Egyesült Államok ellenségeiről és szövetségeseiről, de még Orbán Viktorról is akadtak jelentések, mi is írtunk.

Jack Teixeira, a szivárogtató

A huszonegy éves Jack Teixeirát akár már ma letartóztathatják Massachusettsben. A férfi vezette korábban a Thug Shaker Central nevű, csupán húsz-harminc tagot számláló internetes csoportot, ahol rasszista mémeket, videójátékokról és fegyverekről szóló bejegyzéseket osztottak meg a felhasználók.

Az Egyesült Államok igazságügyi minisztériuma múlt héten indított büntetőeljárást a Pentagon-iratok egy vagy több potenciális megszellőztetője ellen.

(via Reuters)

Kiemelt videóink