A jobboldal harcosa, akinek már a „woke” sem elég fenyegető kifejezés

POLITIKA
2023 április 15., 05:00

„A legfontosabb konzervatív aktivista” - így mutatta be Rod Dreher amerikai újságíró Chris Rufót a Danube Institue Célkeresztben a woke-izmus című rendezvényén. Budapest egyik legértékesebb épületében, a Lónyay-Hatvany villa elegáns előadótermében voltunk, a színpad fölött Rufo arcképe töltötte be a teret. Az előadás a budai Várhegyen, a Karmelita szomszédjában zajlott, azoknak az irodáknak a közvetlen közelében, ahol a magyar valóságot rendezik. Innen nézve teljesen természetes, hogy miről beszélgetett Dreher és Rufo.

Isten hozott Magyarországon, Chris! - köszöntötte az aktivistát nem sokkal korábban Orbán Balázs. „A Danube Institute vendégkutatójaként egy hónapot fog hazánkban tölteni, amelynek során több előadást is tart majd arról, hogy a woke-ideológia hogyan fertőzi meg a nyugati intézményeket az Atlanti-óceán mindkét partján” - írta a miniszterelnök politikai igazgatója.

photo_camera Fotó: Orbán Balázs Facebook

A Danube Institute konzervatív think tank-et a Batthyány Lajos Alapítvány hozta létre, hivatalosan azért, hogy „folyamatosan változó világunkban képviselje és formálja a konzervatív és nemzeti értékeket és gondolkodást”. Az alapítvány idén januárban 9,2 milliárd forintos támogatást kapott a Miniszterelnöki Kabinetirodától - tőlük megy a pénz az Alapjogokért Központhoz és más intézményekhez is.

Mindezt azért is érdemes az elején tisztázni, mert azt még a rendezvényen is elismerték, hogy amiről itt beszélgettek, azok a ténylegesen létező magyar valóságtól rendkívül távol álló témák. Igaz, a résztvevők szerint hamar eljöhet a helyzet, amikor ez megváltozik.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.