Schumacher családja jogi lépéseket tervez a Forma-1-es pilótával készített, de valójában AI-generált interjú miatt

külföld
2023 április 20., 05:31

Az „interjú” a Die Aktuelle legutóbbi számában jelent meg, a címlapon egy fotóval a mosolygó Michael Schumacherről, mellette pedig azzal a szöveggel, hogy: „Michael Schumacher, az első interjú”. Igaz, utóbbi mellé azt is odaírták, hogy „megtévesztően valóságosnak hangzott”, vagyis miközben leközöltek egy mesterséges intelligencia által generált képzteletbeli interjút a Forma 1-es pilótával, közölték azt is, hogy ez nem a valóság.

Schumacher családjának szóvivője szerint a család most jogi lépéseket tervez tenni emiatt. Schumachert 2013 decembere óta nem lehetett a nyilvánosság előtt látni, azóta, hogy a francia Alpokban egy síbalesetben súlyos agysérülést szenvedett.

Felesége, Corinna Schumacher a Netflix 2021-es dokumentumfilmjében elmondta, férje velük él otthon, és terápiára járnak, de az állapotáról nem osztott meg részleteket. Akkor úgy fogalmazott: „Mindent megteszünk, amit csak tudunk, hogy Michael jobban legyen, hogy jól érezze magát, hogy érezzen minket, a családját, a kötelékünket.” (Guardian)